Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:04 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viorica Dăncilă - Uniunea Europeană trebuie să fie solidară cu agricultorii care şi-au văzut munca risipită datorită secetei

ro

26 Oct, 2012 22:52 918 Marime text
26 octombrie, Strasbourg

Europarlamentarul PSD, Viorica Dăncilă, a adus în atenția Parlamentului European de la Strasbourg, problema dificultăților financiare cu care se confruntă fermierii europeni, ca urmare a condițiilor climatice nefavorabile, precum seceta extremă din anumite regiuni de pe teritoriul Uniunii.

Potrivit deputatului european, "în România seceta a distrus în acest an aproape jumătate din culturile de cereale și plante tehnice, iar această situație aduce prejudicii grave sectorului agricol. Pentru a contribui la atenuarea acestor dificultăți, consider că, la nivelul Uniunii Europene trebuie luate urgent o serie de măsuri. Uniunea Europeană trebuie să fie solidară cu agricultorii care și-au văzut munca risipită datorită secetei din acest an".

Administrațiile naționale și locale au făcut tot ce au putut în această situație, dar sprijinul Uniunii Europene este esențial. Uniunea Europeană a creat Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene pentru a ajuta populația din regiunile afectate de dezastre naturale, precum inundațiile. "Trebuie găsite soluții şi în cazul secetei, având în vedere că, acest fenomen are implicații majore, atât asupra fermierilor, dar şi a securității alimentare", a mai adăugat europarlamentarul Viorica Dăncilă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii