Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sesiunile Regionale de Selecție ale Parlamentului European al Tinerilor din România - 22 septembrie 2014

ro

22 Sep, 2014 12:22 1336 Marime text
Fundația European Youth Parliament Romania (EYP RO) organizează în toamna anului 2014 o etapă de selecție în fiecare dintre regiunile istorice, după cum urmează: 31.10-02.11, Muntenia (Bușteni - Prahova) 21-23.11, Moldova (Oglinzi - Neamț); 7-9.11, Transilvania (Bușteni - Prahova).
Parlamentul European al Tinerilor (EYP), fondat în 1987, este o organizație europeană de reprezentare a tinerilor din statele membre. EYP promovează dimensiunea europeană în educație și oferă posibilitatea elevilor/studenților, care fac parte din grupa de vârsta 16-21, să ia parte la o experiență practică și pozitivă de învățare. Astfel, Parlamentul European al Tinerilor din România oferă, prin educație non-formală, un climat propice dezvoltării academice, sociale și politice a tinerilor implicați.
Activitățile desfășurate de-a lungul unei sesiuni din cadrul EYP au la bază un tipar bine definit, care include patru elemente cheie:
- Consolidarea echipei (Teambuilding) cu ajutorul unor metode non-formale specifice, menite să îmbunătățeasca relațiile și raporturile dintre membrii delegației, ajutând la depăsirea barierelor și, în final, la atingerea obiectivelor comune;
- În etapa următoare, munca de comitet (Committee work), tinerii delegați își împărtășesc opiniile și dezbat o temă curentă de interes politic european;
- În final, moțiunile redactate sub forma unor rezoluții sunt dezbătute într-o simulare a Adunării Generale Parlamentare (General Assembly), unde delegații își pot expune argumentele, atât în engleză, cât și în franceză, cele două limbi oficiale ale Parlamentului European al Tinerilor;
- Prin prisma unor evenimente culturale, menite să implice activ și creativ tinerii participanți, precum Euroconcert-ul și Eurovillage-ul, se crează ideea de spirit european si diversitate.
 
 
În cadrul acestor sesiuni regionale de selecție vor participa peste 250 de tineri, liceeni sau studenți, pasionați de dezbaterea problemelor actuale ale comunitaților, cât și de politica statelor privită la o dimensiune europeană.
În urma participării la aceste regionale, vor fi selectați câte 20 de tineri din fiecare regiune pentru a lua parte la Sesiunea Națională de Selecție care va avea loc în vara anului 2015.
Etapa următoare constă în participarea la Sesiunea Internațională din toamna anului 2015, pe baza calificativelor obținute și a activității din cadrul fundației EYP RO.
Astfel, tinerii liceeni și studenți, doritori să partice la acest eveniment, trebuie să formeze o delegație alcătuită din 11 membri (10 politicieni + un muzician), care va lua parte la programul propriu-zis, desfășurat în perioada 31.10-02.11, Muntenia (Bușteni – Prahova); 21-23.11, Moldova (Oglinzi - Neamț) și 7-9.11, Transilvania (Bușteni – Prahova). Aplicațiile se realizeaza în conformitate cu regiunea istorica din care fac parte, cu exceptie municipiul București care poate aplica la oricare dintre cele trei regionale.
Aplicațiile se trimit centralizat de către un ambasador la adresa office@eypromania.eu, până la data de 10.10.2014, inclusiv. Pentru a intra în posesia formularelor necesare, dar și pentru informații suplimentare, accesați site-ul fundației www.eypromania.eu sau contactați responsabilii departamentului de PR și Media: Loredana Barbu – gbarbuloredana@yahoo.com, Anamaria Olaru – anamaria.olaru95@yahoo.com .
 
 
Responsabil departament PR și Media EYP RO,
Loredana Barbu
Anamaria Olaru
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii