Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sabin Cutaș "Este nevoie de o renegociere a cadrului financiar plurianual"

ro

15 Mar, 2013 12:23 840 Marime text
DELEGAŢIA ROMÂNĂ

Grupul Alianţei Progresiste a
SOCIALIŞTILOR & DEMOCRAŢILOR
din Parlamentul European

COMUNICAT DE PRESA


Sabin Cutaș: "Este nevoie de o renegociere a cadrului financiar plurianual"

Bruxelles, 15 martie 2013,


Europarlamentarul Sabin Cutaş a atras atenţia, printr-o intervenţie în marginea dezbaterii din plenul PE privind bugetul pe termen lung al Uniunii Europene, asupra riscurilor pe care le implică un cadru financiar plurianual aflat sub semnul austerităţii. El a subliniat necesitatea renegocierii acestuia în contextul nevoii acute de creştere economică.


Potrivit lui Sabin Cutaş: „Acordul agreat în Consiliu asupra bugetului pe termen lung al Uniunii Europene este profund dezamăgitor şi reprezintă totodată un precedent periculos. Este pentru prima dată în istoria Uniunii când statele membre doresc o reducere a cheltuielilor, iar acest lucru se intamplă într-o perioadă de recesiune, în care somajul a atins cote extraordinar de ridicate, iar creşterea economică se lasă aşteptată.”


Este legitimă respingerea unui cadru financiar plurianual care ar constitui o moştenire grea pentru generaţiile viitoare, atât prin impunerea austerităţii pe termen lung, cât şi prin posibila producere a unui deficit structural. Bugetul Uniunii înseamnă creare de locuri de muncă prin intermediul investiţiilor în dezvoltare, infrastructură, cercetare, educaţie şi sănătate. Nu putem renunţa la programe emblematice ale Uniunii Europene, care au adus beneficii semnificative cetăţenilor nostri, precum Erasmus. Renegocierea cadrului financiar este prin urmare o necesitate”, a subliniat eurodeputatul român.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii