Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sabin Cutaş - Despre trocul făcut de PDL în cazul UMF Târgu Mureş pentru a se agăţa de putere

ro

15 Mar, 2012 00:05 850 Marime text

Strasbourg, 14 martie 2012,

Europarlamentarul PC Sabin Cutaş critică concesia făcută de PDL în cazul UMF Târgu Mureș prin lansarea de urgenţă a proiectului hotărârii de guvern privind înfiinţarea unei linii cu predare în limba maghiară la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş.

„În contextul în care există deja predare în limba maghiară la UMF Târgu Mureş, propunerea UDMR nu urmăreşte promovarea multiculturalismului, ci caută să instaureze o segregare pe criterii etnice. Un mediu multicultural ar trebui să permită participarea tuturor studenţilor, indiferent de originea lor etnică, fiind caracterizat prin schimbul de experiențe și cunoștințe. De asemenea, având în vedere numărul redus al cadrelor didactice maghiare, proiectul nu ar respecta principiile ARACIS privind calitatea învăţământului, care prevăd că ar trebui să existe un profesor pentru cinci studenţi", a subliniat Sabin Cutaş.

Potrivit acestuia: „Segregarea pe baze etnice este foarte periculoasă. Suntem din pacate obişnuiţi cu derapajele populiste ale UDMR. Acest tip de iniţiativă trebuie înteleasă şi în contextul în care UDMR face încercări disperate de a-şi păstra o parte din electorat."

Este alarmant, în schimb, faptul că PDL este dispus să facă orice tip de concesie pentru a se agăţa de putere pentru încă câteva luni. Să nu uităm că acest guvern este la rândul său non-reprezentativ", a adăugat deputatul european.

Acest joc electoral regretabil, de tip mercantilist, îndeamnă la ură şi intoleranţă. PDL şi UDMR ar trebui să îşi amintească de istoria recentă a Europei, însângerată de conflicte cu substrat etnic", a conchis Sabin Cutaş.

Sabin Cutaş s-a întâlnit în luna ianuarie cu rectorul Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș pentru a discuta situația creată de UDMR la această universitate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii