Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:30 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raportul Dăncilă privind strategia UE în domeniul biodiversității adoptat de Comisia AGRI

ro

29 Feb, 2012 13:42 928 Marime text

 COMUNICAT DE PRESA

Raportul Dăncilă privind strategia UE în domeniul biodiversității adoptat de Comisia AGRI

Bruxelles, 29 februarie 2012

Comisia pentru agricultură şi dezvoltare rurală (AGRI) din cadrul Parlamentului European a adoptat raportul eurodeputatului Viorica Dăncilă referitor la "Asigurarea noastră de viață, capitalul nostru natural: o strategie a UE în domeniul biodiversității pentru 2020".

"Patrimoniul nostru natural reprezintă un capital ecologic important, care contribuie la bunăstarea omenirii; motiv pentru care consider că, toate statele Uniunii Europene trebuie să coopereze şi să îşi coordoneze eforturile pentru o mai bună utilizare a resurselor naturale şi limitarea degradării biodiversităţii. Si când vorbim de biodiversitate, trebuie să ne referim atât la biodiversitatea extraordinară, inclusă în parcurile şi rezervaţile naturale, care sunt deja protejate sau sunt în curs de includere pe această listă, dar şi la biodiversitatea ordinară, cunoscută şi sub numele de biodiversitate funcţională. Aceasta joacă un rol major pentru menţinerea habitatului faunei de mici dimensiuni şi a insectelor, în special a celor care contribuie  la polenizarea plantelor", susţine deputatul Viorica Dăncilă.
 
 Raportul atrage atenţia asupra necesităţii unei cooperări mai bune la nivel european în domeniul diversităţii resurselor genetice animale şi vegetale pentru păstrarea lor şi pentru a ameliora capacitatea acestora de adaptare la schimbările climatice.
 În raportul său, eurodeputatul Viorica Dăncilă consideră totodată că, între strategia europeană în domeniul biodiversității şi planurile de dezvoltare rurală ale statelor membre trebuie să existe un echilibru pentru a asigura păstrarea biodiversităţii.
 Documentul subliniază necesitatea sprijinirii, de către statele membre şi Comisia Europeană, a iniţiativelor cetăţenilor europeni în favoarea protejării biodiversităţii, precum şi angajamentul acestora prin intermediul serviciului civic pentru biodiversitate şi ecovoluntariat, cu scopul de a identifica modele şi bune practici ce pot fi aplicate ulterior la nivel european, precum şi necesitatea derulării de campanii de informare şi sensibilizare pe tema biodiversității, pentru toate vârstele şi categoriile sociale. În plus, raportul estimează că programele educaţionale şi de formare profesională, cu precădere cele din domeniul agricol şi sectoarele conexe, trebuie să se axeze mai mult pe protejarea biodiversităţii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii