Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:26 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ramona Mănescu - "Comisia Europeană vine in sprijinul statelor membre cu propuneri de măsuri concrete pentru diminuarea ratei șomajului și crearea de locuri de muncă."

ro

19 Apr, 2012 23:47 904 Marime text

Pachetul privind ocuparea forței de muncă a fost adoptat, ieri, de Comisia Europeană si prevede stabilirea unui nivel decent al salariilor care să poată fi susținut pe termen lung, măsuri referitoare la realizarea condițiilor adecvate pentru crearea de locuri de muncă dar si stimularea flexibilității interne in vederea reducerii șomajului.

Europarlamentarul, Ramona Mănescu, membru in Comisia pentru Ocuparea Forței de Muncă si Afaceri Sociale, din Parlamentul European, consideră binevenite aceste masuri, in contextul crizei economice.

"Cred că acest pachet legislativ vine in sprijinul românilor, cu atât mai mult cu cât salariile le-au fost tăiate iar găsirea unui loc de muncă este din ce in ce mai dificilă. Tara noastră are foarte mult de recuperat din punct de vedere financiar iar pentru aceasta avem nevoie de măsuri care să conducă la creșterea productivității."

Europarlamentarul liberal consideră ca aceste probleme sociale nu pot fi rezolvate decât dacă vor fi puse in aplicare masuri economice liberale care să vină in sprijinul direct al mediului de afaceri prin reducerea impozitării veniturilor salariale si printr-o susținere reală a întreprinderilor nou înființate.

"Din păcate, rata șomajului, in tara noastră, a crescut alarmant in ultimii ani iar situația riscă să se agraveze deoarece, asemenea celorlalte guverne PDL, guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu nu are nicio strategie in acest sens. Pentru Romania este vital ca executivul să implementeze, de urgentă, măsuri economice care să ducă la crearea de noi locuri de muncă."

NOTA: Pachetul actual privind ocuparea forței de muncă cuprinde o comunicare privind politica în domeniu a Comisiei intitulată „Către o redresare generatoare de locuri de muncă" și nouă documente de lucru ale serviciilor Comisiei, dintre care două sunt documente consultative.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii