Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:32 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ioan Enciu “Parlamentul European a facut azi un pas important spre eliminarea vizelor UE pentru cetatenii Republicii Moldova”

ro

12 Feb, 2014 14:23 867 Marime text
COMUNICAT DE PRESA


Ioan Enciu: “Parlamentul European a facut azi un pas important spre eliminarea vizelor UE pentru cetatenii Republicii Moldova”


Europarlamentarul PSD Ioan Enciu, membru al Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne din cadrul Parlamentului European, a declarat ca votul de azi al acestei comisii in favoarea eliminarii vizelor UE pentru cetatenii Republicii Moldova reprezinta o etapa semnificativa in procesul de integrare europeana a acestui stat.


“Am votat, in Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne, in favoarea propunerii Comisiei Europene de scoatere a Republicii Moldova de pe lista tarilor terte ai caror cetateni au nevoie de viza pentru acces in UE. Urmeaza votul din plenul Parlamentului European, in 25 februarie, pe aceasta tema. Practic, in cateva luni, cetatenii moldoveni vor circula fara vize in tarile Uniunii Europene. Cei care am militat pentru ca orientarea europeana a Moldovei sa devina irevocabila suntem multumiti ca am reusit sa impunem accelerarea procedurilor pentru a avea o decizie inainte de incheierea mandatului europarlamentar si al actualei Comisii Europene”, a precizat europarlamentarul social-democrat.


Ioan Enciu a subliniat ca votul in favoarea liberalizarii vizelor pentru Republica Moldova a fost determinat de progresele inregistrate de autoritatile de la Chisinau in ultimii trei ani si jumatate in procesul de reforme si implementare a standardelor europene. “Republica Moldova este prima tara din cadrul Parteneriatului Estic ce a indeplinit toate cerintele din cadrul Planului de actiune privind liberalizarea vizelor. Propunerea din noiembrie a Comisiei Europene, decizia din aceasta luna a Parlamentului European si previzibila confirmare din partea Consiliului consolideaza perspectiva europeana a Republicii Moldova, prin trecerea de la stadiul de parteneriat la cel de integrare treptata”, a declarat europarlamentarul Ioan Enciu.


In cadrul sedintei de astazi a Comisiei europarlamentare pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne, 45 de eurodeputati au votat pentru eliminarea vizelor impuse cetatenilor moldoveni, 2 s-au impotrivit si s-a inregistrat o abtinere.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii