Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:34 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eurodeputatul Siegfried Mureșan, după vizita de lucru în Valea Jiului - Am aflat direct de la oameni care sunt problemele cu care se confruntă și ce soluții văd ei pentru comunitatea din care fac parte

ro

29 Jun, 2015 16:07 1565 Marime text
Deputatul european Siegfried Mureșan a efectuat vineri, 26 iunie 2015, o vizită de lucru în regiunea Valea Jiului (județul Hunedoara), ocazie cu care a vizitat Mina Petrila și a avut întâlniri cu lucrători minieri din regiune, precum și cu reprezentanți ai comunității locale din Petrila.
 
În cadrul întâlnirii de vineri, eurodeputatul Siegfried Mureșan a discutat cu lucrătorii minieri despre situația din regiune, în contextul în care sute de mineri au fost sau urmează să fie disponibilizați până la sfârșitul anului 2015.
„Am vrut să aflu direct de la oameni, de la cei afectați, care sunt problemele cu care se confruntă și ce soluții văd ei pentru comunitatea din care fac parte. Unul dintre angajamentele pe care mi le-am luat este să intru într-un dialog ferm cu Comisia Europeană pentru  a afla care au fost argumentele pentru închiderea minelor neviabile până în anul 2018. Totodată, vreau să aflu dacă această dată este cea corectă, în lumina evoluțiilor din sectorul energetic și dacă acest termen poate fi prelungit”, a declarat eurodeputatul Siegfried Mureșan după întâlnirea cu lucrătorii minieri.
   
O altă problemă discutată a fost legată de dificultatea oamenilor în a accesa fonduri europene în regiunea Valea Jiului.
 
„Oamenii din regiunile periurbane nu pot accesa fonduri europene destinate dezvoltării mediului rural fiindcă regiunea Valea Jiului este considerată zonă urbană. Prin urmare, voi intra în dialog cu comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală să aflu care sunt criteriile de eligibilitate pentru accesarea fondurilor europene pentru dezvoltare rurală și dacă aceste criterii pot fi ajustate.
 
Trebuie să îmbunătățim accesul oamenilor la fondurile europene care le stau la dispoziție. Având în vedere că Valea Jiului este o zonă defavorizată, cu mari probleme sociale, vreau să văd cum putem deschide în regiune puncte de informare cu privire la accesarea de fonduri europene”, a mai afirmat Siegfried Mureșan în cadrul întâlnirii de la Petrila.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii