Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:09 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eurodeputatul roman Ioan Enciu condamna website-ul xenofob lansat in Belgia dupa modelul PVV

ro

11 Apr, 2012 21:49 912 Marime text

Eurodeputatul roman Ioan Enciu, membru al Comisiei pentru libertati civile, justitie si afaceri interne din Parlamentul European, condamna initiativa partidului extremist belgian Vlaams Belang de a crea un nou website destinat raportarii de probleme cauzate de imigranti catalogandu-l drept "o noua initiativa deplorabila si profund ofensatoare copiata in totalitate dupa modelul website-ului rasist lansat de PVV cu o luna in urma".

Website-ul medlpuntillegaliteit.be a fost lansat marti, 10 aprilie, de partidul flamand de extrema dreapta Vlaams Belang cu scopul de a incita cetatenii belgieni sa raporteze eventuale activitati ilegale ale imigrantilor. Acest lucru are loc dupa ce, cu o luna in urma, partidul extremist olandez PVV condus de Geert Wilders lansase un website similar, condamnat intr-o rezolutie adoptata de Parlamentul European cu o larga majoritate. Potrivit europarlamentarului Ioan Enciu, co-initiator al acestei rezolutii, "initiativa Vlaams Belang este la fel de incalificabila ca si cea a PVV si reprezinta o incalcare grava a drepturilor omului si a principiilor de solidaritate si toleranta pe care Uniunea Europeana este fondata".

El a cerut o actiune imediata atat din partea autoritatilor nationale cat si a Comisiei Europene, sustinand ca "este mai mult decat evident faptul ca atat website-ul PVV cat si cel al Vlaams Belang sunt in contradictie flagranta cu Carta UE a Drepturilor Fundamentale, in special cu dreptul la ne-discriminare. De aceea datoria autoritatilor nationale este de a pune capat imediat unor astfel de proiecte xenofobe. In situatia in care acest lucru nu se intampla, asa cum a fost cazul Guvernului olandez, Comisia Europeana trebuie sa intervina in acord cu rolul sau de aparator al Tratatelor".

In final, Ioan Enciu a aratat ca in lipsa unei reactii adecvate, va aduce din nou problema in atentia Parlamentului European care ar putea adopta o noua rezolutie de condamnare a initiativelor xenofobe din Olanda si Belgia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii