Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"EU for YOU" în şcolile din România

ro

17 Jan, 2014 19:16 1032 Marime text
Biroul de Informare al Parlamentului European în România, Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi Ministerul Educaţiei Naţionale au organizat vineri, 17 ianuarie, o reuniune de evaluare a rezultatelor proiectului pilot de utilizare a unui material didactic auxiliar privind istoria si funcţionarea Uniunii Europene intitulat "EU for YOU! Aşa funcţionează Uniunea Europeană!", intr-un număr de 41 de scoli din Romania.

Biroul de Informare al Parlamentului European în România a realizat în anul 2013 volumul "EU for YOU! Aşa funcţionează Uniunea Europeană!", un suport didactic dedicat elevilor din învăţământul preuniversitar, pe care l-a propus spre pilotare Ministerului Educaţiei Naţionale.

În urma încheierii unui parteneriat de colaborare între cele două instituţii, volumul "EU for YOU! Aşa funcţionează Uniunea Europeană" a fost utilizat în cadrul orelor la disciplinele istorie şi ştiinţe socio-umane, în 41 de clase (1.360 elevi) din şcoli şi licee din Bucureşti şi din judeţele Braşov, Neamţ şi Suceava, pe parcursul primului semestru al anului şcolar 2013/ 2014.

La întâlnire a fost prezentat raportul privind implementarea suportului didactic "EU for YOU! Aşa funcţionează Uniunea Europeană!" în şcolile selectate.

Principalele concluzii ale reuniunii au fost:

- Manualul "EU for YOU! Aşa funcţionează Uniunea Europeană!" a fost un excelent suport pentru susţinerea disciplinelor opţionale cu tematică istorică şi a ştiinţelor socio-umane, cuprinzând informaţii pe înţelesul elevilor cu privire la modul în care funcţionează instituţiile U.E.
- În urma pilotării acestui material didactic, se recomandă continuarea unui astfel de proiect, pentru a oferi cadrelor didactice noi resurse pentru organizarea unor activităţi ce vizează însuşirea unor cunoştinţe şi dobândirea unor competenţe care privesc cetăţenia europeană.
Concluziile raportului de implementare vor servi la identificarea celor mai bune căi de continuare şi extindere a proiectului la nivel naţional.

La eveniment au participat dna. Vasilica Ştefania Duminică, Secretar de Stat pentru învăţământul preuniversitar în Ministerul Educaţiei Naţionale, dna. Mădălina Mihalache, Şeful Biroului de Informare al Parlamentului European în România, dna. Iulia Deutsch, Adjunct al Şefului Reprezentanţei Comisiei Europene în România, alţi reprezentanţi ai ministerului, precum şi reprezentanţi ai inspectoratelor şcolare judeţene şi profesorii implicaţi în proiect.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii