Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:02 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Distrugerea pădurilor din Retezat – adusa în atenţia autorităţilor europene

ro

08 Mar, 2012 16:38 1258 Marime text

Bruxelles, 08.03.2012

Distrugerea pădurilor din Retezat – adusa în atenţia autorităţilor europene

COMUNICAT DE PRESĂ

Daciana Sârbu, europarlamentar PSD şi Sabin Cutas, europarlamentar PC atrag atenţia autorităţilor europene asupra pericolelor ce ameninţă zonele protejate din România, printr-un demers iniţiat împreună cu europarlamentarii Gaston Franco (Franţa) şi Satu Hassi (Finlanda).
Cei patru eurodeputati au iniţiat la PE o declaraţie scrisă privind despădurirea în UE, prin care solicita îmbunatatirea protecţiei pădurilor si a gestionarii durabile a acestora în UE, ca reacţie la procesul actual de degradare a pădurilor si de reducere a biodiversităţii acestora.
Europarlamentarii atrag atenţia autoritarilor europene în special asupra  pericolelor la care sunt expuse zonele protejate din Europa, precum Parcul National Retezat din România.
Aceştia subliniază ca gestionarea durabilă a pădurilor prezintă diferenţe intre si în cadrul tarilor din UE, diferenţe care duc la modificarea structurii si biodiversităţii pădurilor. Mai mult, schimbările climatice reprezintă o provocare importanta pentru pădurile europene, determinând incidenţa crescuta a catastrofelor naturale, dispariţia unor speciilor de plante si animale, deteriorarea calitatii solului, deşertificare si inundaţii.
Subliniind, în apelul lor, ca Uniunea Europeană are în acest moment un sistem fragmentat de monitorizare a arealului sau forestier, deputaţii solicita realizarea unui sistem armonizat si cuprinzător de monitorizare a pădurilor la nivelul Uniunii Europene, care sa includă raportări continue si obligatorii privind împădurirea, reîmpădurirea şi despădurirea.
Daca va primi sprijinul a jumătate plus unu din numărul total al eurodeputatilor, declaraţia scrisa va deveni poziţie oficiala a Parlamentului European.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii