Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DEZBATERE TV LIVE ÎNTRE CANDIDAŢII PENTRU PREŞEDINŢIA COMISIEI EUROPENE, LA PARLAMENTUL EUROPEAN, PE 15 MAI

ro

16 Apr, 2014 15:04 1452 Marime text
Transmisie live disponibilă tuturor staţiilor TV via Europe, prin Satelit (EbS+) şi EUROVISION WORLD FEED.

În apropierea alegerilor europene, în data de 15 mai, candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene vor participa la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European. Dezbaterea va fi organizată de Eurovision, sala de plen a Parlamentului European din Bruxelles. Transmisia live şi înregistrările vor fi accesibile tuturor staţiilor radio şi de televiziune prin intermediul Eurovision World Feed and Europe, prin Satelit (EbS+), precum şi on-line. În sală vor avea acces şi jurnaliştii.

Parlamentul European va alege, pentru prima dată după intrarea în vigoare a tratatului de la Lisabona, noul preşedinte al Comisiei Europene. Consiliul European - liderii guvernelor din UE - va propune candidatul pe baza rezultatelor de la alegerile europene. Cinci partide europene şi-au nominalizat candidaţii pentru preşedinţia Comisiei Europene.

La această dezbatere în direct, organizată pentru prima dată în sala de plen a Parlamentului European din Bruxelles, vor participa Jean-Claude Juncker, din partea Partidului Popular European, Martin Schulz, din partea Partidului Socialiştilor Europeni, Guy Verhofstadt, din partea Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa, Ska Keller, din partea Grupului Verzilor (Alianţa Liberă Europeană) şi Alexis Tsipras, din partea Grupului Confederal al Stângii Unite Europene. Dezbaterea va avea o audienţă cuprinsă între 300 şi 500 de persoane.

Monica Maggioni, prezentatoare tv şi directorul postului RAI News24 al televiziunii publice italiene va modera dezbaterea, care va dura 90 de minute şi se va desfăşura în trei părţi, cu tematici diferite. Fiecare candidat îşi va face o scurtă prezentare, după care va avea la dispoziţie nu mai mult de un minut pentru a răspunde la întrebări sau pentru a comenta pe marginea răspunsurilor celorlalţi candidaţi.

Dezbaterea, care va începe la ora 22.00 şi se va încheia la ora 23.30 (ora României), se va desfăşura în limba engleză şi va fi tradusă în celelalte 23 de limbi oficiale ale Uniunii Europene.

Audienţa va putea urmări dezbaterea şi prin intermediul reţelelor sociale, folosind hashtag-ul #tellEUROPE.

În cazul în care doriţi să transmiteţi această dezbatere (live sau înregistrată), vă rugăm să trimiteţi cererea dumneavoastră la adresa bookingsEE2014@ep.europa.ro

Despre EUROVISION

EUROVISION este cel mai important producător şi distribuitor de ştiri şi evenimente sportive în direct, precum şi conţinut cultural, muzical sau de divertisment. EUROVISION este operat de Uniunea Europeană de Radiodifuziune (European Broadcasting Union - EBU).

Satelitul şi reţeaua de fibră optică EUROVISION sunt cele mai extinse şi eficiente din lume, fiind conectate direct la posturile publice de televiziune din lume.
www.eurovisiondebate.tv
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii