Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:52 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Cretu - "România trebuie să iasă din ambiguitatea faţă de situaţia din Siria"

ro

16 Feb, 2012 21:44 816 Marime text

Corina Cretu, vicepresedinte PSD, solicită autoritatilor române să adopte o atitudine fermă faţă de încălcările drepturilor omului în Siria. "România trebuie să iasă din ambiguitate în ceea ce priveşte situaţia din Siria, să se sincronizeze cu diplomaţia europeană şi să-şi dovedească ataşamentul pentru valorile europene", a declarat Corina Cretu.

Europarlamentarul social-democrat a criticat lipsa de reactie a reprezentantilor statului român faţă de crimele comise de regimul de la Damasc împotriva populaţiei civile, soldate, in ultimul an, cu peste 6000 de morti. "Preşedintele României ar trebui să fie primul interesat în condamnarea regimului sirian, pentru a se detaşa de suspiciunile privind relatia sa cu Bashar al-Assad", a subliniat Corina Cretu.

Vicepresedintele Comisiei pentru Dezvoltare a Parlamentului European considera, de asemenea, ca justificarea reticenţelor părţii române în a condamna deschis regimul sirian, oferită de ministrul de externe, Cristian Diaconescu, "nu stă în picioare. Cetăţenii români prezenţi în Siria ar fi mai bine serviţi de o atitudine fermă a României, pentru că sunt deja victimele guvernării totalitare a lui Bashar al-Assad", a declarat Corina Cretu.

"Situaţia din Siria se deteriorează pe zi ce trece. Au loc adevărate masacre în oraşele în care revolta populară împotriva regimului de la Damasc a luat forme radicale. Mor femei, copii, oameni nevinovaţi. Comunitatea internaţională condamnă cu fermitate abuzurile şi încălcările drepturilor omului in Siria. În acest context, în care şi UE, prin politica sa externă, cere ultimativ regimului sirian să renunţe la putere şi să deschidă calea unei rezolvări democratice a crizei, România face notă aparte, prin lipsa de interes faţă de acest subiect", a precizat europarlamentarul Corina Cretu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii