Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:58 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Cretu, in revista Parlamentului European - "USL are o agenda pro-europeana"

ro

16 Oct, 2012 21:42 1056 Marime text

Europarlamentarul PSD Corina Crețu a criticat, in revista Parlamentului European, faptul ca discutiile din ultimele luni despre Romania au avut la baza denaturari ale faptelor. In articolul publicat ieri de publicatia "The Parliament Magazine", Corina Cretu a pledat pentru abordarea realitatii romanesti din perspectiva reformelor guvernului USL, in vederea imbunatatirii nivelului de trai al cetatenilor si pentru combaterea coruptiei si clientelismului.

Vicepresedintele Grupului Socialist din Parlamentul European a criticat atitudinea partizana a unor oficiali europeni, inclusiv a comisarului Viviane Reding, a carei pozitie a fost calificata de liderul Grupului Socialist, Hannes Swoboda, ca fiind iresponsabila si insultatoare. Criza politica din aceasta vara a fost determinata, in opinia Corinei Cretu, de dorinta de schimbare a romanilor.

Europarlamentarul social-democrat a subliniat ca masurile guvernului Ponta vin in intampinarea asteptarilor cetatenilor. Corina Cretu a exemplificat cu reformele initiate in sectorul energetic, prin anularea contractelor cu intermediarii de energie, pentru recuperarea pierderilor inregistrate din cauza gestionarii defectuoase a banilor publici. Vicepreședintele PSD a mentionat si obtinerea imprumutului de la FMI si imbunatatirea activitatii in domeniul fondurilor structurale. De asemenea, Corina Cretu a evidentiat preocuparea actualei guvernări pentru asigurarea independentei sistemului judiciar, prin instituirea unui proces transparent de numire a procurorului general si a procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție.

"Este o agenda pro-europeana si USL este hotarata sa indeplineasca standardele asteptate de la orice stat membru al UE, prin combaterea corupției și îmbunătățirea actului de guvernare", a subliniat vicepreședintele PSD Corina Cretu, in revista Parlamentului European.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii