Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Cretu - "Femeile cu dizabilitati sunt victimele unei duble discriminari"

ro

21 Mar, 2013 12:20 1206 Marime text
Europarlamentarul Corina Cretu, vicepresedinte al Comisiei pentru Dezvoltare din Parlamentul European, a fost desemnat raportor pentru avizul acestei comisii pentru raportul privind situatia femeilor cu dizabilități.

Corina Cretu a precizat ca va pleda, in aceasta calitate, pentru mobilizarea statelor si institutiilor Uniunii Europene in vederea identificarii si implementarii de solutii pentru respectarea drepturilor si asigurarea integrarii persoanelor cu dizabilitati. "UE trebuie sa faca mai mult pentru cei 80 de milioane de cetateni europeni cu dizabilitati, astfel incat acestia sa se bucure de drepturi egale la asistenta medicala si acces pe piata muncii, la informatii si in spatii publice. E nevoie de un efort concret si general-european - de la legislatie, la implementarea stricta a masurilor - pentru imbunatatirea calitatii vietii lor si prevenirea excluderii sociale, in special printr-un acces mai larg la formare profesionala si locuri de munca, pentru a contracara expunerea, peste media europeana, la riscul de saracie. De asemenea, avem obligatia de a combate  mai eficient comportamentele discriminatorii, printr-o educatie incluziva", a declarat vicepreședintele pentru egalitatea de gen al Grupului Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European.

Corina Cretu a precizat ca femeile au nevoie de o atentie speciala, pentru ca sunt de doua ori discriminatate: atat din motive de gen, cat si pentru dizabilitatile de care sufera. "Ponderea femeilor marcate de o forma de infirmitate este mai mare decât a bărbaților, in conditiile in care mai mult de un miliard de oameni din întreaga lume suferă de o forma de dizabilitate. O mare parte dintre aceștia se zbate sa supravietuiasca in tari subdezvoltate sau in curs de dezvoltare. Nivelul sărăciei a crescut considerabil in rândul acestor persoane mult mai afectate de dificultatile socio-economice actuale", a subliniat europarlamentarul Corina Cretu, mentionand ca malnutriția, conflictele, dezastrele naturale, violenta si imbolnavirile grave au generat o creștere îngrijorătoare a ponderii persoanelor cu dizabilități.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii