Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Cretu "Discriminarea Romaniei prin MCV trebuie sa inceteze"

ro

14 Mar, 2013 12:29 998 Marime text
COMUNICAT DE PRESA

Corina Cretu: "Discriminarea Romaniei prin MCV trebuie sa inceteze"

Europarlamentarul Corina Cretu, vicepresedinte al Grupului Socialist din Parlamentul European, a cerut, la Strasbourg, clarificarea obiectivelor si a criteriilor de evaluare ale Mecanismului de Cooperare și Verificare, precum și stabilirea unui calendar care să ducă la încetarea monitorizării Romaniei.

"Pentru progrese reale, este nevoie de un parteneriat autentic între Comisia Europeană și România, care face eforturi sincere de a-si indeplini angajamentele. Solicit Comisiei sa dovedeasca mai multă transparență, sa consulte partea romana si sa revina la obiectivul strict tehnic pentru care MCV a fost conceput", a declarat Corina Cretu in dezbaterea consacrata, ieri, MCV, in plenul Parlamentului European.

"Mecanismul de Cooperare și Verificare este o excepție de la regulile de funcționare ale Uniunii, pentru ca nu privește decât doua state, România și Bulgaria, iar criteriile după care ele sunt judecate sunt tot mai relative. Obiectivele Mecanismului s-au extins de-a lungul timpului și, de la cooperare, s-a ajuns la un mecanism cu puternice conotatii politice", a subliniat vicepresedintele PSD.

Corina Cretu a atras atentia ca "aceasta discriminare trebuie sa inceteze, iar toate statele membre trebuie sa fie tratate in mod egal".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii