Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat cabinet Europarlamentar Laurentiu Rebega

ro

27 Oct, 2015 15:31 1981 Marime text
One minute speech
Strasbourg 26.10.2015
 
Luna aceasta, în plină criză a refugiaților, a avut loc Consiliul miniștrilor de justiție și afaceri interne al Uniunii Europene, o întâlnire, la care românii sperau să se ia decizia acceptării țării lor în spațiul Schengen. Așa cum s-a întâmplat de fiecare dată în ultimii 5 ani și de data aceasta, chestiunea a fost scoasă de pe ordinea de zi pentru a nu primi veto de la unele state. În schimb, în timp ce românilor le este refuzată constant aderarea la Schengen, guvernele acelorași state, sub pretextul solidarității, încearcă să impună, celorlalți europeni, acceptarea unor cote obligatorii de refugiați. Este regretabil faptul că, alăturarea celor două evenimente arată că partenerii noștri europeni preferă în spațiul Schengen emigrația din Orient și nu pe cei care, ca și ei, au la bază un sistem de valori, o educație, o cultură și tradiții europene.
Va rog sa nu mă considerați lipsit de umanitate când vorbesc așa!
Astfel de semnale nu fac altceva decât să ne atragă atenția că proiectul european trebuie sa revină la conceptul colaborării egale și suverane între națiunile europene. și să înceteze încercările de impunere a unor decizii.
Am toată compasiunea și disponibilitatea de ai ajuta pe cei loviți în Orient de ororile războiului, dar până acolo, am datoria de a mă asigura că națiunea română, este tratată de partenerii săi  ca un egal al celorlalte națiuni europene.
Gândesc așa pentru că în primul rând sunt român, apoi cetățean european și la urmă cetățean universal. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii