Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:34 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociaţia înfiinţată de Daciana Sârbu lansează www.scoalapentrusanatate.ro, un website dedicat alimentaţiei sănătoase a copiilor

ro

25 Mar, 2013 19:51 1527 Marime text
Asociaţia Şcoală pentru Sănătate, fondată de eurodeputata Daciana Sârbu, lansează astăzi un site dedicat alimentaţiei sănătoase a copiilor, ce poate fi accesat la adresa www.scoalapentrusanatate.ro.

Site-ul este gândit ca o sursă de informaţii diverse despre nutriţie, utile in special părinţilor de copii preşcolari, cuprinzând, printre altele, recomandări legate de meniul zilnic, detalii despre alimentele cu beneficii nutritive ridicate, sfaturi despre masa luată in familie, dar şi reţete însoţite de fotografii. Primele reţete postate pe site, ilustrate cu fotografii, au fost preparate chiar de Daciana Sârbu.
„Nu întâmplător, am plăcerea să lansez acest site chiar astăzi, de ziua fetiţei mele Irina. Este un cadou pentru toţi copiii, chiar daca le e destinat părinţilor. Eu nu sunt specialistă în nutriţie, ci doar o mamă care, cu ajutorul experţilor, încearcă să aducă informaţia despre hrana sănătoasă cât mai aproape de alţi părinţi. Sper ca în timp site-ul să conţină idei şi sfaturi de la cât mai mulţi profesionişti în sănătate, nutriţie, educaţie fizică, astfel încât tot mai multe familii să aibă o sursă sigură de inspiraţie şi informaţii legate de regimul de viaţă sănătos al celor mici”, spune Daciana Sârbu, eurodeputată membră în Comisia de Sănătate publică a Parlamentului European.
Daciana Sârbu a fondat Asociaţia Şcoală pentru Sănătate în 2010, alături de Anda Avramescu (medic) şi Cornelia Marin (consultant nutriţionist) pentru a sprijini părinţii să înveţe principiile nutriţiei sănătoase, în beneficiul copiilor.
În octombrie 2010 Asociaţia a iniţiat un turneu naţional de promovare a alimentaţiei sănătoase - “Hrană deşteaptă pentru copii sănătoşi”, ce a cuprins conferinţe dedicate părinţilor de preşcolari, întâlniri  în grădiniţe, demonstraţii de gătit. Asociaţia a elaborat şi tipărit materiale informative menite să le servească părinţilor drept sprijin în pregătirea zilnică a hranei copiilor.
În noiembrie 2012, eurodeputata Daciana Sârbu a solicitat Comisiei Europene pregătirea unei Strategii Europene privind Sănătatea Copiilor, finanţată prin fonduri europene, care să includă prioritar politici privind alimentaţia sănătoasă. În viziunea sa, o astfel de strategie trebuie să se axeze în primul rând pe politici de prevenţie, având un obiectiv dublu: îmbunătăţirea stării de sănătate fizică şi mentală a copiilor şi  încurajarea adoptării unui stil de viaţă sănătos de la cele mai mici vârste.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii