Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:00 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adina Valean impulsioneaza rezolvarea problemelor cetatenilor UE

ro

29 Mar, 2012 22:53 1366 Marime text
Raportul Adinei Valean privind "Cetăţenia UE în 2010: Eliminarea obstacolelor din calea drepturilor cetăţenilor UE" a fost adoptat azi, 29 martie, in plenul Parlamentului European.

Raportul Vălean vine în sprijinul rezolvării active şi rapide a problemelor cu care se confruntă cetăţeanul european în Uniune. Toate exemplele sunt preluate din petiţiile primite de la cetăţeni europeni: încălcarea dreptului la liberă circulaţie şi şedere, nerecunoaşterea unor documente oficiale cum ar fi certificatele de naştere sau căsătorie, diplomele, discriminări pe motive de handicap, de apartenenţă etnică, religioasă sau de orientare sexuală

Europarlamentarul ALDE, Adina Ioana Vălean (PNL, România), Raportorul PE şi membru al Comisiei pentru petiţii subliniază:

"Deşi unele progrese au fost realizate, ca urmare a adoptării raportului meu referitor la aplicarea Directivei privind libera circulaţie, precum şi publicarea liniilor directoare ale Comisiei pentru punerea în aplicare a Directivei privind libera circulaţie, numeroase petitii stau mărturie a faptului că există încă multe probleme referitoare la punerea în aplicare a directivei. Mai exact 25% din numărul total de petiţii primite în ultimii 3 ani se refera la acest subiect.

Raportul votat azi se bazeaza pe petiţii primite de la cetăţeni care ne-au transmis preocuparile si ingrijorarile lor asteptandu-se ca Parlamentul European sa le protejeze drepturile garantate in tratat. Votul de azi este foarte important. Drepturile obtinute de cetatenii nostri trebuie sa fie respectate indiferent de apartenenta geopolitica si sociala."

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii