Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adina Valean - Comunicat Roaming

ro

04 Apr, 2014 13:38 1952 Marime text
Adina Valean: "Ma lupt de mult pentru eliminarea tarifelor la roaming pe piata europeana. In urma activitatii mele asupra cadrului legislativ european pentru roaming, doar in Romania, din 2007 incoace, consumatorii au economisit mai bine de 700 de milioane de euro la apeluri, sms si internet in alt stat membru UE."
 
Ieri, 3 aprilie, Parlamentul European a votat pentru eliminarea supratarifelor la roaming pana la finalul anului 2015. In calitate de raportor pe pachetul legislativ Roaming II, Adina Valean este foarte multumita de rezultatul acestui vot decisiv.
 
"Ma lupt de mult pentru eliminarea tarifelor la roaming pe piata europeana. In urma activitatii mele asupra cadrului legislativ european pentru roaming, doar in Romania, din 2007 incoace, consumatorii au economisit mai bine de 700 de milioane de euro la apeluri, sms si internet in alt stat membru UE. Cred ca este timpul ca operatorii de telefonie din Europa sa-si reinventeze modelul de business catre unul mai competitiv si mai prietenos pentru consumatori", a declarat Adina Valean.
 
Din 15 decembrie 2015, operatorii de telefonie mobila din Uniunea Europeana nu vor mai putea adauga tarife de roaming la facturile clientilor. Acesta este cel mai important rezultat al pachetului de legislatie care a fost adoptat ieri de plenul Parlamentului European. Prin urmare, clientii vor plati - oriunde se afla in Uniunea Europeana -  acelasi pret pentru date, sms, mms si apeluri pe care l-ar plati acasa.
 
Pachetul legislativ va fi un pas inainte pentru crearea unei piete unice pentru telecomunicatii. "Granitele nu au niciun sens cand vine vorba de comunicatii electronice. Trebuie sa promovam cele mai bune conditii pentru a permite inovarea in sectorul ICT, intrucat sunt de parere ca el va fi unul dintre raspunsurile-cheie pentru provocarile economice si sociale cu care se confrunta Uniunea Europeana, contribuind substantial la cresterea economica", a adaugat Valean.
 
"Sper acum ca si guvernele Statelor Membre, inclusiv cel al Romaniei, sa sprijine aceste prevederi in Consiliu", a conchis europarlamentarul PNL.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii