Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:31 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trimitere trafic de influenţă 12.000 euro

ro

12 Jun, 2012 23:26 933 Marime text

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată a inculpatei DRĂGHICI IULIANA, arestată preventiv în lipsă, angajat în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău - departamentul administrativ, la momentul comiterii faptelor, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă în formă continuată (10 acte materiale).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada aprilie 2010 - iunie 2011, inculpata Drăghici Iuliana a pretins şi primit, pentru sine sau pentru alţii, de la zece persoane denunţătoare sumele de 7.750 euro şi 21.030 lei (în total, echivalentul în lei al sumei de 12.737 euro) pentru a le facilita angajarea în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău (inclusiv Secţia de Boli Infecţioase Gîrlaşi), Direcţiei de Sănătate Publică Buzău şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie Buzău, lăsând să se creadă că are influenţă asupra persoanelor cu atribuţii de decizie în acest sens.

Având în vedere că inculpata s-a sustras urmăririi penale, la data de 20 septembrie 2011, Tribunalul Buzău a dispus arestarea preventivă a inculpatei Drăghici Iuliana pe o durată de 10 zile, cu începere de la data încarcerării. În prezent, aceasta este dată în urmărire generală şi internaţională, la data de 26 octombrie 2011, fiind emis Mandat European de Arestare.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Buzău.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii