Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:59 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trimitere director Casa de Cultură Sibiu arestat

ro

23 Mar, 2012 00:12 544 Marime text

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului TOMUŢA SILVESTRU, director al Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada decembrie 2011 - februarie 2012, inculpatul Tomuţa Silvestru, în calitate de director al Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu, a pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale din Sibiu (denunţător în cauză) să îi remită lunar, cu titlu de mită, pe o perioadă de 5 ani, suma de 2.000 de euro, deci în total 120.000 de euro, pentru a aproba închirierea unui spaţiu din incinta Casei de Cultură în condiţii avantajoase pentru firma denunţătorului. Acest contract fusese încheiat în cursul lunii decembrie 2011 pe o perioadă de 5 ani iar cuantumul chiriei (500 de euro lunar) era modic, comparativ cu nivelul chiriilor percepute pentru alte spaţii ale aceleiaşi instituţii.

La data de 29 februarie 2012, inculpatul Tomuţa Silvestru a fost surprins în flagrant în timp ce primea de la denunţător suma de 8.600 lei ca primă tranşă din banii pretinşi.

La data de 1 martie 2012, Tribunalul Alba a dispus arestarea preventivă a inculpatului Tomuţa Silvestru, pe un termen de 29 de zile (comunicatul nr. 109/VIII/3 din data de 1 martie 2012).

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Sibiu.

 

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii