Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:05 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trimitere comisar Gardă Financiară Brasov, luare de mită

ro

23 May, 2012 22:14 910 Marime text

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Braşov au dispus trimiterea în judecată a inculpatului PIRONEA ION, comisar în cadrul Gărzii Financiare - Secţia Braşov, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită în formă continuată (4 acte materiale).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada 2008-2011, inculpatul Pironea Ion, în calitate de comisar în cadrul Gărzii Financiare - Secţia Braşov, a pretins şi primit în mod repetat, de la un denunţător, administrator al mai multor societăţi comerciale, diferite bunuri şi servicii necuvenite pentru ca, în schimb, să manifeste indulgenţă la controalele de specialitate pe care inculpatul şi colegii săi le realizau la societăţile comerciale ale denunţătorului. Concret, în perioada menţionată, inculpatul a primit bunuri şi servicii în valoare totală de 7.015 euro şi 3.493,54 lei, constând în gratuitate la achiziţionarea unui autoturism, materiale de construcţii pentru casa de vacanţă şi servicii de telefonie şi internet.

În vederea aplicării măsurilor de restituire a sumelor obţinute în mod injust, procurorii au dispus instituirea sechestrului asiguratoriu până la concurenţa sumelor reprezentând obiectul infracţiunii de luare de mită.

În cauză, s-a dispus faţă de inculpat, măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, măsură prelungită ulterior şi valabilă până la data de 3 iunie 2012 (detalii comunicat nr. 9/VIII/3 din 4 aprilie 2012.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Braşov.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii