Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:21 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trimitere comisar Garda Financiara Bihor

ro

14 Jun, 2012 22:34 1233 Marime text

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată a inculpatului SIMIONESCU FLORENŢIU NUŢU, comisar superior în cadrul Gărzii Financiare - Secţia Bihor, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada octombrie 2008 - iulie 2009, inculpatul Simionescu Florenţiu Nuţu, comisar superior în cadrul Gărzii Financiare - Secţia Bihor, prevalându-se de influenţa pe care ar avea-o faţă de comisari din cadrul aceleiaşi instituţii, a primit în mai multe rânduri de la un denunţător (administrator al mai multor societăţi comerciale), prin intermediar, suma totală de 15.000 euro. Banii au fost primiţi pentru a proteja firmele administrate de denunţător cu ocazia controalelor efectuate de către comisari din cadrul Gărzii Financiare Bihor, în sensul de a nu efectua, la firmele administrate de acesta, controale amănunţite, care ar fi fost de natură a scoate la iveală ampla activitate evazionistă desfăşurată prin intermediul acestor societăţi în perioada respectivă şi de a nu lua alte măsuri legale faţă de firmele controlate.

La data de 31 mai 2012, procurorii au dispus reţinerea inculpatului Simionescu Florenţiu Nuţu pe un termen de 24 de ore, iar la data de 1 iunie 2012, procurorii au înlocuit această măsură cu cea a obligării de a nu părăsi localitatea pe un termen de 30 de zile.

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând inculpatului.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Bihor.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii