Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:40 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trafic de influenta 37 000 euro

ro

10 Apr, 2012 23:14 1005 Marime text

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Bucureşti au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

VURGUN VEDAT, cetăţean olandez de origine turcă, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă,

LAMBADARIE MIHAI în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de cumpărare de influenţă,

GROSU EUGEN în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În intervalul noiembrie-decembrie 2009, inculpatul Grosu Eugen a acceptat promisiunea şi a pretins pentru sine şi pentru alte persoane suma totală de 37.000 de euro pentru a interveni pe lângă funcţionarii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud - Agigea şi pentru a-i determina pe aceştia să acorde liberul de vamă unui container, sosit din China în luna august 2009 în portul Constanţa Sud - Agigea, ce conţinea parfumuri contrafăcute, etichetate sub mărci de lux, fără ca acel container să fie supus controlului fizic de către autorităţile vamale. Din banii pretinşi, Grosu Eugen a primit direct şi prin intermediul inculpatului Lambadarie Mihai suma totală de 28.500 euro şi 800 lei în trei tranşe de la inculpatul Vurgun Vedat.

Facem precizarea că inculpatul Lambadarie Mihai a mai fost trimis în judecată de procurorii Serviciului teritorial Bucureşti al DNA pentru fapte similare (detalii în comunicatul nr. 673/VIII/3 din data de 1 noiembrie 2011).

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Galaţi.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii