Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:51 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reținere inspector ISCIR - luare de mită

ro

16 May, 2012 19:17 1440 Marime text

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti efectuează cercetări penale faţă de inculpaţii:

DUMITRU DANIEL, inspector de specialitate în cadrul Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat (I.S.C.I.R.), în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită,

TUDOR VALERIU-PAVEL, director al Sucursalei Piteşti a S.C. Compania Naţională pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune (C.N.C.I.R.) SA Bucureşti, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită,

CORNEA CRISTINA-ELENA, contabil la SC VANLEX INSPECT CONSULTING S.R.L, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:

În data de 15 mai 2012, inculpatul Dumitru Daniel, inspector de specialitate în cadrul I.S.C.I.R. Bucureşti, a primit de la inculpaţii Tudor Valeriu Pavel, director al Sucursalei Piteşti a S.C. C.N.C.I.R. S.A. şi Cornea Cristina-Elena, contabil la SC VANLEX INSPECT CONSULTING S.R.L., suma de 2.000 lei cu titlu de mită. Banii au fost primiţi pentru ca inculpatul Dumitru Daniel, fiind desemnat cu examinarea şi autorizarea personalului de control din cadrul SC VANLEX INSPECT CONSULTING S.R.L., să favorizeze această societate comercială prin extinderea autorizaţiei de controale în domenii aflate în competenţa I.S.C.I.R. SC VANLEX INSPECT CONSULTING S.R.L. are ca acţionar o persoană apropiată inculpatului Tudor Valeriu Pavel.

La momentul primirii sumei de 2.000 de lei, procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul Serviciului Român de Informaţii şi ai Direcţiei Generale Anticorupţie.

Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 15 mai 2012, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea inculpaţilor DUMITRU DANIEL şi TUDOR VALERIU PAVEL pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă pe termen de 29 de zile.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii