Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:53 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reţinere comisar Gardă Financiară Braşov luare de mită

ro

04 Apr, 2012 22:55 570 Marime text

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Braşov efectuează cercetări penale faţă de inculpatul PIRONEA ION, comisar în cadrul Gărzii Financiare - Secţia Braşov, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită, în formă continuată (4 acte materiale).

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:

În perioada anilor 2008 - 2011, inculpatul Pironea Ion, în calitate de comisar în cadrul Gărzii Financiare - Secţia Braşov, i-a pretins reprezentantului unor societăţi comerciale (denunţător) mai multe foloase necuvenite, constând în bunuri şi servicii în valoare de peste 7.000 de euro, în schimbul asigurării protecţiei din partea sa şi a colegilor. Protecţia consta în aplicarea de sancţiuni minime pentru neregulile constatate cu ocazia controalelor de specialitate efectuate la societăţile comerciale pe care le administra denunţătorul.

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 4 aprilie 2012, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat Tribunalului Braşov cu propunere de arestare preventivă pe termen de 29 de zile.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii