Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:40 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În referatul cu propunere de arestare, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt

ro

19 Jun, 2015 17:40 1083 Marime text
Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii BALMUŞ TIBERIUS IONUŢ, KOVACS ILDIKO şi FARKAS TIMEA sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune. 
În cursul zilei de astăzi, inculpatele, aflate în stare de reţinere, au fost prezentate cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, care a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
În referatul cu propunere de arestare, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:
În perioada decembrie 2013 - octombrie 2014, inculpata Kovacs Ildiko a indus în eroare 7 persoane vătămate, prezentându-se ca o persoană care are puteri paranormale şi viziuni, respectiv puteri miraculoase de vindere a unor afecţiuni medicale incurabile, prin tratamente bio-energetice, oferind spre vânzare preparate naturiste de vindecare, precum şi că are puteri în a dezlega farmece şi blesteme, fiind ajutată şi de către inculpata Farkas Timea, determinându-le astfel pe persoanele vătămate să remită diferite sume de bani.  Prejudiciul cauzat se cifrează la valoarea de 160.900 lei.
În cauză au fost efectuate percheziţii domiciliare de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Poliției Sectorului 1 București, sub supravegherea procurorului de caz, respectiv imobilul unde locuiau inculpatele, de unde au fost identificate şi ridicate o serie de bunuri având legătură cu cauza.
Activităţile de urmărire penală vizând probarea participaţiei penale a inculpaţilor  s-au desfăşurat cu sprijinul ofiţerilor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Poliției Sectorului 1 București (SIC), precum şi cu suportul informativ şi tehnic al Direcţiei de Operaţiuni Speciale (DOS).
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii