Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:00 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evaziune fiscala peste 6.5 mil euro

ro

22 May, 2012 22:17 1071 Marime text

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

CONSTANTIN GABRIEL, administrator al mai multor societăţi comerciale, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni:

- trei infracţiuni de evaziune fiscală,

- două infracţiuni de sustragere de la efectuarea verificărilor financiare, fiscale sau vamale, prin nedeclararea, declararea fictivă ori declararea inexactă cu privire la sediile principale sau secundare ale persoanelor verificate,

BARBU VALERICA PAULINA, expert contabil autorizat, în sarcina căreia s-au reţinut următoarele infracţiuni:

- evaziune fiscală şi

- complicitate infracţiunea de evaziune fiscală.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada 2008-2010, inculpatul Constantin Gabriel, în calitate de administrator al SC AGRO BETASIM SRL Simeria, SC AGROZEN HD SRL Simeria, SC ALLCEREAL şi BEST TEAM SRL Hunedoara (firme ce au ca obiect principal de activitate comerţul cu cereale), pentru a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat, cu ajutorul inculpatei Barbu Valerica Paulina a înregistrat în contabilitatea acestor firme cheltuieli care nu au la bază operaţiuni comerciale reale. În aceeaşi perioadă, în scopul de a evita verificările financiare, fiscale sau vamale, inculpatul a declarat în mod fictiv sediul social al SC AGRO BETASIM SRL Simeria şi SC ALL CEREAL BEST TEAM SRL Hunedoara.

În acelaşi scop, inculpata Barbu Valerica Paulina a ascuns actele contabile şi a şters evidenţa electronică a acestor documente ale celor trei societăţi comerciale.

În această modalitate, inculpaţii au creat în dauna bugetului de stat un prejudiciu în valoare de 26.485.546 lei (echivalentul a aproximativ 6.572.095 euro), reprezentând impozit pe profit şi TVA.

A.N.A.F. s-a constituit parte civilă cu suma totală de 72.339.607 lei reprezentând impozit pe profit şi TVA ca fiind prejudiciul produs bugetului consolidat al statului, inclusiv penalităţi şi majorări de întârziere.

În vederea recuperării acestei pagube, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri mobile şi imobile aparţinând inculpatei Barbu Valerica Paulina.

 

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Hunedoara.

 

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii