Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat - Trimitere în judecată - luare de mită - PCA Timişoara

ro

23 Nov, 2015 16:33 1062 Marime text
Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
            Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului streian caius-glad sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.
În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:
            La data de 9 noiembrie 2015, inculpatul Streian Caius-Glad, în calitate de medic în cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara, a primit de la o persoană denunţătoare suma de 1000 lei, pentru a efectua o intervenţie chirurgicală soţului acesteia.
            Ulterior, în dimineaţa zilei de 10 noiembrie 2015, inculpatul a chemat-o pe respectiva persoană şi i-a comunicat că starea de sănătate a soţului său este foarte gravă iar intervenţia ce urmează a fi efectuată este foarte scumpă, astfel că suma de 1.000 lei este insuficientă, pretinzând încă 5.000 lei.
            În data de 10 noiembrie 2015, în jurul orei 15:00, la solicitarea inculpatului, persoana denunţătoare i-a remis suma de 3.000 lei din cei 5.000 lei pretinşi, acesta fiind surprins în flagrant.
            Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Timiş.
 
            Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii