Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:09 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat - Propunere de arestare preventivă - tentativă de viol - PT Timiş

ro

20 Nov, 2015 20:46 1172 Marime text
Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
            Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii:
            •    CORTUŞAN BOGDAN-VASILE sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la tentativă de viol;
            •     C.A.L. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de viol.       
            Inculpaţii urmează a fi prezentaţi, în cursul zilei de astăzi, cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Timişoara.
            Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, au rezultat următoarele:
            La data de 19 noiembrie 2015, în jurul orei 22:00, în internatul unei şcoli din Timişoara, prin folosirea unei mături, a unei sticle de plastic şi a unui tub de spray, inculpatul C.A.L. (în vârstă de 17 ani) ar fi încercat să agreseze sexual un coleg de cameră în vârstă de 13 ani, după ce, în prealabil, inculpatul Cortuşan Bogdan-Vasile (în vârstă de 18 ani) l-ar fi imobilizat.
 
            Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii