Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:00 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat propunere arestare - vatamare corporala s.a.- PJ Constanta

ro

07 Apr, 2016 23:59 1766 Marime text
Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
            Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii Stan Aurelian şi Dobruş Vincenţiu Alexandru, cercetaţi în stare de reţinere sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
La data de 7 aprilie 2016, inculpaţii au fost prezentaţi cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa.
          Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat că, în noaptea de 05.12.2015, în jurul orei 04.00, inculpaţii, împreună cu alţi doi autori necunoscuţi, au agresat-o pe persoana vătămată F. M. în timp ce se afla pe b-dul Tomis din mun. Constanţa, în apropierea clădirii Instituţiei Prefectului, aducând-o în stare de inconştienţă. Aceştia i-au aplicat electroşocuri şi  au lovit-o cu pumnii, picioarele şi alte corpuri dure, cauzând persoanei vătămate leziuni traumatice care necesită pentru vindecare un număr de 130-140 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii, fapta fiind comisă în scopul producerii acestor consecinţe, prin violenţele comise de cei patru fiind tulburată ordinea şi liniştea publică.
  Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii