Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat - Percheziţii - evaziune fiscală ş.a. - PCA Ploieşti

ro

28 Oct, 2015 13:02 928 Marime text
Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti efectuează cercetări faţă de reprezentanţii a 22 de societăţi comerciale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor într-o cauză constituită ca urmare a unei sesizări a  Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor.

Din probatoriul administrat în cauză până în acest moment a rezultat că suspecţii au creat circuite comerciale fictive, având drept scop sustragerea de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat, în vederea obţinerii de beneficii financiare substanţiale. Astfel, în baza facturilor fictive de achiziţii emise de firmele „fantomă”, administrate de către suspecţi, a fost dedus în mod nelegal TVA şi s-au sustras de la plata impozitului pe profit, prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională fiind de aproximativ 31.400.000 lei. De asemenea, sumele de bani ce au făcut obiectul acestui circuit financiar nelegal şi care constituie produsul infracţiunii de spălare a banilor sunt în valoare de aproximativ 97.341.000 lei.

În cursul zilei de astăzi, 28 octombrie 2015, în baza unor autorizaţii emise de către instanţă, poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” din Ploieşti, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, au efectuat 32 de percheziţii domiciliare şi la sediul unor societăţi comerciale din municipiul Bucureşti şi judeţele Prahova, Bihor şi Mureş.

Cercetările au fost efectuate cu suportul tehnic al Serviciului de Operaţiuni Speciale Ploieşti.
În vederea recuperării prejudiciului sunt în curs de derulare procedurile de aplicare a sechestrului asigurator pe mai multe bunuri imobile.
 
Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii