Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:20 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat - Declinare cauză - deces agent de poliţie - SUPC-PÎCCJ

ro

04 Nov, 2015 15:41 1036 Marime text
Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus, prin ordonanţa din data de 3 noiembrie 2015, în temeiul dispoziţiilor art. 58 alin. 2 şi art. 40 alin. 1 C.p.p., declinarea cauzei privind accidentul rutier produs la data de 20 noiembrie 2015 în Bucureşti, soldat cu decesul numitului Gigină Cosmin Bogdan (agent de poliţie), în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În cauză, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au efectuat, până la acest moment, o serie de acte de urmărire penală precum: audierea unor martori, solicitarea unor înscrisuri şi informaţii de la diferite instituţii, ridicarea unor imagini surprinse de camerele de supraveghere, fiind dispusă, totodată, efectuarea unor expertize criminalistice.

În ordonanţa de declinare s-a reţinut că în cauză se impune efectuarea de cercetări şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, prev. de art. 297 alin. 1 C.p. privitor la modul de constituire şi folosire a coloanelor oficiale ale Ministerului Afacerilor Interne şi declinarea competenţei în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, întrucât beneficiarul deplasărilor în cauză a fost Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea efectuării în continuare de cercetări de către procurori ai acestei secţii.
Pe măsura derulării cercetărilor vom informa opinia publică.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii