Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa pe site-ul PCA CT - 03 Martie.2015

ro

03 Mar, 2015 17:32 1049 Marime text
Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 02.03.2015, procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au solicitat luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii KARATAR SERHAT, cetăţean turc şi MARAKHA JACK DANIEL, cetăţean sirian pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de migranţifapta prevăzută si pedepsită de art. 263, alin.1 si 2 lit.b şi c C.pen. trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României, fapta prevăzută si pedepsită de art.262 alin.1 C.pen. şi conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau certificat de capacitate corespunzător, fapta prevăzută si pedepsită de art.2, alin 1 din Legea 191/2003, toate cu aplicarea art. 38 dinC.pen.

În fapt, în seara zilei de 27.02.2015, în jurul orelor 22.50, lucrători de poliţie ai Gărzii de Coastă Constanţa, au identificat aproximativ la 9.5 mile marine travers faţă de Portul turistic Belona ambarcatiunea „ARZU 1”din Turcia in Romania, având la bord un număr de 69 persoane de naţionalitate iraniană si afgană, care majoritatea nu deţineau asupra lor niciun document de identitate.

De asemenea, prin ordonanţa procurorului din data de 02.03.2015 s-a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o durată de 30 de zile faţă de inculpaţii Ebrahim Bakhtiar Zadeh, AlkhatibMohammad Samih, Chamsy Marouf, Gholampur Ali, Kawa Ali şi Husein Jerdo Hordu, cetăţeni sirieni şi iranieni, cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de complicitate la trafic de migranţi, prev. şi ped. de art. 263 alin. 1 şi alin. 2 lit. b şi c C.pen. rap. la art. 48 C.pen. şi trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României, prev. şi ped. de art. 263 alin. 1 C.pen., ambele cu aplic. art. 38 C.pen., întrucât din actele de urmărire penală efectuate în cauză a reieşit că aceştia, în înţelegere cu primii 2 inculpaţi, au ajutat la organizarea activităţii de trecere ilegală a frontierei de stat a României şi la traficarea celor 69 de migranţi.

Menţionăm că sesizarea instanţei de judecată cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive reprezintă o etapă procesuală prevăzută de Codul de procedură penală, situaţie care nu poate înfrânge în niciun mod prezumţia de nevinovăţie.
Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii