Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:11 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara

ro

21 Mar, 2016 13:14 1545 Marime text
Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
 
Procurorii din cadrul Parchetului de pe  lângă Curtea de Apel Timişoara au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului:
-SAVIN NĂSTASE - notar public, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.
 
În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:
Inculpatul, în calitate de notar public în cadrul B.N.P. Savin Năstase din mun.  Arad,  a  autentificat  la  data  de  02.07.2012  un  contract  de  cesiune  de creanţă, deşi cunoştea faptul că garantul ipotecar a fost pus sub interdicţie judecătorească şi că acesta nu putea garanta cu bunurile sale o datorie a altuia fără încuviinţarea instanţei de tutelă.

Prin exercitarea de către inculpat a atribuţiilor de serviciu cu încălcarea dispoziţiilor legale prevăzute în art. 9 alin. 1 şi 2 din Legea 36/1995 rep., art. 9 alin. 3 şi 4 din Statutul Uniunii Naţionale a Notarilor Publici cu referire la art. 43 alin. 1 şi 2 Cod Civil, art. 44 alin. 1 Cod Civil, art. 144 alin. 1, 2 şi 3 Cod Civil şi art. 171 Cod Civil s-a cauzat cesionarului un prejudiciu în valoare de 50.000
Euro, sumă cu care acesta s-a constituit parte civilă în cauză.

În   vederea    recuperării    prejudiciului,    prin   ordonanţa   din   data   de 09.03.2016 procurorul a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului pe bunurile  imobile  aflate  în  proprietatea  inculpatului  Savin  Năstase,  până  la
concurenţa sumei de 50.000 Euro.
 
 
Dosarul  a  fost  trimis,  spre  competentă  soluţionare,  Curţii  de  Apel
Timişoara.
 
 
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea urmăririi penale şi trimiterea rechizitoriului instanţei de judecată, situaţie care nu poate înfrânge în nici un fel principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii