Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:18 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat - Arestare preventivă - tentativă de omor - PT Brăila

ro

25 Sep, 2015 17:48 1263 Marime text
Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

            Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Ciupercă Ion sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor.
            Astăzi, 25 septembrie 2015, inculpatul a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Brăila, care a admis cererea şi a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.
            Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat faptul că, la data de 23 septembrie 2015, în jurul orei 16:30, pe raza oraşului Însurăţei, inculpatul Ciupercă Ion i-a aplicat persoanei vătămate M.M. mai multe lovituri cu un cuţit, lovituri care i-au produs persoanei vătămate plăgi înjunghiate la nivelul axilei stângi, a abdomenului şi în partea superioară a coapsei  stângi, cauzându-i leziuni ce necesită 35 - 40 zile de îngrijiri medicale şi care i-au pus în primejdie viaţa persoanei vătămate.
           
            Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii