Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:39 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat - Arestare preventivă - dare de mită ş.a. - PT Bacău

ro

15 Feb, 2016 16:45 1512 Marime text
Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
            Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău au dispus, la data de 13 februarie  2016, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii:
  • Dura George Ionuţ sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de dare de mită;
  • Vidraşcu Cornel sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de dare de mită şi a unei infracţiuni de cumpărare de influenţă.
            La aceeaşi dată, inculpaţii, aflaţi în stare de reţinere, au fost prezentaţi cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bacău, care a admis cererea şi a dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele acestora pentru o perioadă de 30 de zile.
            Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat următoarea situaţie de fapt:
La data de 12 februarie 2016, inculpatul Dura George Ionuţ a fost surprins de lucrători ai Secţiei 5 de Poliţie Rurală Răcăciuni în timp ce conducea pe drumurile publice, fără a avea permis de conducere, un autoturism ale cărui numere de înmatriculare erau expirate, fiind necesară urmărirea inculpatului în trafic pentru a fi oprit. Cu scopul de a-i determina pe agenţii de poliţie să nu ia măsurile legale în vederea tragerii la răspundere penală cu privire la infracţiunile la regimul rutier comise, inculpatul a încercat să ofere, iar în urma refuzului de a primi, a promis agenţilor de poliţie în mod repetat sume de bani şi anumite bunuri materiale.
Totodată, în acelaşi scop, inculpatul Vidraşcu Cornel a promis aceloraşi agenţi de poliţie sume de bani, precum şi şefului Secţiei 5 de Poliţie Rurală Răcăciuni, pentru a-l determina pe acesta din urmă să îşi exercite influenţa asupra subalternilor săi şi să îi determine să nu ia măsurile legale faţă de inculpatul Dura George Ionuţ.
În urma denunţurilor formulate de lucrătorii de poliţie din cadrul secţiei de poliţie mai sus menţionată, la data de 12 februarie 2016, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău i-au surprins în flagrant pe inculpaţii Dura George Ionuţ şi Vidraşcu Cornel în timp ce îi ofereau suma de 500 de euro unuia dintre denunţători.
Pe parcursul cercetărilor penale procurorii au beneficiat de sprijinul I.P.J. Bacău  şi a Serviciului Judeţean Anticorupţie Bacău.
 
 
            Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii