Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:09 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arestare inspector Finanţe Publice Dâmboviţa

ro

06 Apr, 2012 22:03 1581 Marime text

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Ploieşti efectuează acte de urmărire penală faţă de inculpatele:

STOICA VASILICA, consilier superior în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Dâmboviţa - Activitatea de Inspecţie Fiscală, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită,

PREDA MARIANA, inspector în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Dâmboviţa - Activitatea de Inspecţie Fiscală, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori au rezultat următoarele:

În ziua de 3 aprilie 2012, inculpata Stoica Vasilica, în calitate de consilier superior în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Dâmboviţa - Activitatea de Inspecţie Fiscală, împreună cu Preda Mariana, inspector în cadrul aceleiaşi instituţii publice, au pretins de la o persoană denunţătoare, administrator a unei societăţi comerciale din Târgovişte, suma de 400 euro pentru ca, în timpul efectuării inspecţiei fiscale generale la societatea acesteia, să nu evidenţieze o serie de nereguli depistate, în actul de constatare pe care urmau să-l încheie la finalul controlului.

Banii au fost primiţi la data de 5 aprilie 2012, remiterea fiind surprinsă în urma unei proceduri flagrante.

Celor două inculpate li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, iar la data de 5 aprilie 2012, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestora pentru 24 de ore. La data de 6 aprilie 2011, Tribunalul Prahova a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a inculpatelor Stoica Vasilica şi Preda Mariana.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii