Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arestare infirmiera Spital Militar Craiova

ro

27 Apr, 2012 18:42 1250 Marime text

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Craiova efectuează cercetări penale faţă de inculpata AUREL ELENA, salariat civil la Spitalul Militar Craiova (infirmieră), în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă, în formă continuată.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:

În perioada 2010-2012, inculpata Aurel Elena a pretins şi primit de la două persoane suma totală de 10.500 euro şi 1800 lei, bani despre care a susţinut că-i va remite la rândul ei unor ofiţeri superiori din cadrul Ministerului Apărării Naţionale pentru ca persoanele care au dat banii să fie angajate în cadrul armatei şi, ulterior, transferate în garnizoana pe care o doreau.

La data de 25 aprilie 2012, inculpata Aurel Elena a primit de la una dintre aceste persoane suma de 2.000 de euro şi 1.000 lei, ocazie cu care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Inculpatei i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 26 aprilie 2012, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acesteia pe o perioadă de 24 de ore şi, în aceeaşi zi, Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă a inculpatei Aurel Elena pe termen de 29 de zile.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii