Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:41 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trimitere în judecată a inculpaţilor Mihai Fănel şi Rusu Domnica sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, în formă continuată

ro

05 Mar, 2012 15:36 1854 Marime text

MINISTERUL  PUBLIC
PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL TULCEA                             

5.03.2012
Nr. 81/VIII-3/IP/2012

 C O M U N I C A T

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpaţilor MIHAI FĂNEL şi RUSU DOMNICA sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, în formă continuată.

          Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale a rezultat faptul că în cursul verii 2011, cât şi la data de 18.12.2011 inculpatul MIHAI FĂNEL a procurat, deţinut şi transportat 100 pachete de ţigări şi respectiv 960 pachete de ţigări Plugaru ce proveneau din contrabandă. Deoarece MIHAI FĂNEL a deţinut în afara antrepozitului fiscal şi a comercializat pe teritoriul României ţigările provenite din contrabandă, care sunt produse accizabile, peste limita a 10.000 ţigarete, s-a reţinut în sarcina sa şi infracţiunea prevăzută de Codul fiscal. De asemenea, în sarcina inculpatei RUSU DOMNICA s-a reţinut că la sfârşitul lunii august 2011 a deţinut, a depozita şi a valorificat 500 de pachete de ţigări Plugaru, ce proveneau din contrabandă.

Pachetele de ţigări găsite la domiciliile inculpaţilor au fost ridicate în vederea confiscării de câtre instanţa de judecată.

Prejudiciile cauzate bugetului de stat prin achiziţionarea ţigărilor provenite din contrabandă, de 8.491 lei şi respectiv 4.404 lei,  au fost recuperate integral în faza de urmărire penală, prin achitarea de câtre inculpaţi.

          Cauza a fost trimisă, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Babadag.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

PURTĂTOR  DE CUVÂNT AL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL TULCEA                         
PRIM -PROC. ADJ.  LAURA SUBŢIRELU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii