Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coordonatoarea programelor de asistenţă socială din cadrul Primăriei Cernavodă, reţinută pentru 24 de ore

ro

05 Jun, 2015 12:21 1849 Marime text
Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia a documentat următoarea situaţie de fapt
 
            În perioada 2013-2014, inculpata G. M., angajată a Primăriei oraşului Cernavodă în cadrul Direcţiei de asistenţă socială, în funcţia de coordonator, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în repetate rânduri, cu ştiinţă, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu ce decurgeau din respectarea HG 1010/2006, HCL nr. 30 din 28.07.2008, Legea 53/2003 – Codul muncii, Legea nr. 188/1999 a funcţionarilor publici, precum şi din fişa postului.
            Astfel, inculpata G. M. a coordonat un număr de 13 propuneri de acordare a ajutoarelor de urgenţă prevăzute de lege, în sumă de 500 lei fiecare, unor locuitori ai oraşului Cernavodă, în vederea efectuării de intervenţii chirurgicale, cu încălcarea dispoziţiilor legale, cauzând un prejudiciu în dauna unităţii administrativ teritoriale Cernavodă reprezentat de cuantumul ajutoarelor acordate fraudulos.
            Cele 13 propuneri prin care s-au acordat ajutoarele de urgenţă, coordonate de inculpata G. M., au avut la bază completarea în fals de către inculpata G. M. a unui număr de 8 adeverinţe medicale în care aceasta a consemnat consultaţii, diagnostice şi recomandări pentru tratamente medicale şi intervenţii chirurgicale fictive, ca şi cum aceste adeverinţe ar fi fost completate de către medicul D.G , adeverinţele medicale constituind o condiţie esenţială în acordarea ajutoarelor de urgenţă.
            Restul de 5 referate prin care s-a propus acordarea ajutoarelor de urgenţă, coordonate de inculpata G.M., au avut la bază completarea în fals de către inculpata C.M. a unui număr de 5 adeverinţe medicale în care aceasta a consemnat consultaţii, diagnostice şi recomandări pentru tratamente medicale şi intervenţii chirurgicale fictive, ca şi cum aceste adeverinţe ar fi fost completate de către medicul D.G., adeverinţele medicale constituind o condiţie esenţială în acordarea ajutoarelor de urgenţă.   
            Completarea adeverinţelor false a fost posibilă pe fondul ajutorului dat de inculpatul D.G, specialist medicina familiei care a pus la dispoziţia inculpatei G. M., colegă de birou cu inculpata C. M.  adeverinţe medicale necompletate („în alb”), deja ştampilate/parafate şi semnate provenind de medic D.G., inculpatul D.G, urmărind sau acceptând astfel ca inculpata G. M. ori inculpata C.M. să le completeze în fals şi astfel să faciliteze acordarea de ajutoare în mod nelegal.
            Prin aceste acţiuni, inculpata G. M. a cauzat un prejudiciu unităţii administrativ teritoriale Cernavodă în sumă de 6.500 RON.
           
II.
            La data de 04 iunie 2015, inculpata G. M. a chemat-o pe numita C. M., într-un birou din cadrul Primăriei oraşului Cernavodă, unde, în calitate de şefă, i-a cerut să dea declaraţii mincinoase, cu ocazia audierii ce urma să aibă loc la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia în aceeaşi zi, declaraţii care să se coroboreze cu declaraţiile date anterior în dosar de G. M., sub sancţiunea că dacă declară altfel, îşi va pierde locul de muncă, C. M. având la acel moment calitatea de martor în dosarul penal.
 
 
       La data de 05 iunie 2015, inculpata G.M. a fost reţinută pe bază de ordonanţă emisă de Parchetul Medgidia  pentru 24 de ore, în cursul aceleiaşi zile urmând a fi propusă spre arestare preventivă Judecătorului de Drepturi şi Libertăţi de la Judecătoria Medgidia.
 
Potrivit art. 4 alin. 1 N.C.pr.pen., inculpaţii beneficiază de prezumţia de nevinovăţie până la o hotărâre penală definitivă.
 
Purtător de cuvânt,
Procuror Ciprian Bodu
            
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii