Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:24 24 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rechizitoriu şi propunere de arestare trafic de influenţă LENGHEL DELIA IOANA

ro

15 Mar, 2012 01:09 732 Marime text

Biroul de Presă din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele informaţii de interes public:

La data de 13 martie 2012, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus reţinerea pe timp de 24 de ore faţă de inculpata LENGHEL DELIA IOANA, de 39 de ani, din municipiul Bucureşti, care este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Probatoriul administrat în cauză a relevat, ca stare de fapt, că în perioada lunii ianuarie 2010, după ce a lăsat să se înţeleagă că se bucură de influenţă pe lângă funcţionari superiori din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, inculpata a pretins şi primit de la denunţătorul A.M., din Constanţa, suma de 4000 de euro, în schimbul facilitării angajării numitei A.I., fiica denunţătorului, în cadrul Jandarmeriei Române.

Deşi a fost citată în mai multe rânduri, inculpata nu s-a prezentat la procuror pentru a fi audiată, aşa încât în cauză a fost formulată iniţial propunere de arestare pe numele său în calitate de învinuită, pentru 10 zile, cu motivarea că se sustrage de la urmărire penală. Fiind citată de instanţa de judecată învestită cu soluţionarea propunerii de arestare preventivă a învinuitei, inculpata s-a prezentat în faţa judecătorului la data de 13 martie 2012. În aceste condiţii, a fost adusă cu mandat de aducere de către organele de poliţie la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, unde a fost audiată, i s-a prezentat materialul de urmărire penală şi s-a dispus reţinerea sa pentru 24 de ore.

În cursul zilei curente inculpata a fost trimisă în judecată la Tribunalul Constanţa, iar odată cu emiterea rechizitoriului procurorul de caz a formulat şi propunere de arestare preventivă faţă de aceasta, în calitate de inculpată, pentru următoarele 29 de zile.

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Ti-a placut articolul?

Comentarii