Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:07 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă 2

ro

20 Apr, 2015 11:32 1322 Marime text
Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
La data de 19.04.2015, Parchetul de pe lângă  Judecătoria Constanţa a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpata DIEA CRISTINA-GEORGIANA  cercetată în stare de reţinere pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la înşelăciune.
Din probele administrate până în acest moment în cauză, în sarcina inculpatei s-a reţinut faptul că la data de 18.04.2015, în jurul orei 23.15, în baza unei înţelegeri prealabile cu o altă persoană neidentificată cert, s-a deplasat la locuinţa persoanei vătămate M. I.-I. din mun. Constanţa, cu scopul inducerii în eroare a acesteia, ocazie cu care s-a prezentat sub o identitate falsă, ca fiind „Goran Lavinia” şi a susţinut în mod mincinos că vine din partea „avocatului Sovejeanu Ionuţ”, solicitându-i persoanei vătămate să-i predea suma de 4.500 euro, astfel cum aceasta din urmă convenise cu presupusul avocat, sumă ce ar fi fost necesară pentru achitarea cheltuielilor de spitalizare efectuate cu victima accidentului de circulaţie produs de fiul persoanei vătămate, precum şi pentru a preîntâmpina un eventual proces penal, activitatea infracţională fiind întreruptă prin sosirea la locuinţa persoanei vătămate a unei patrule de poliţie.
 
Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa a dispus luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu faţă de inculpată pe o perioadă de 30 de zile.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii