Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Communicat de presă - Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa

ro

02 Nov, 2015 12:21 1246 Marime text
Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: 

La data de 02.11.2015, Parchetul de pe lângă  Judecătoria Constanţa a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul BACIU ILIE-CRISTIAN, cercetat în stare de reţinere, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de furt calificat.

Din probele administrate până în acest moment în cauză s-a reţinut faptul că în noaptea de 30/31.10.2015, prin spargerea geamului lateral stânga spate al autoturismului marca "Skoda Octavia" cu numărul de înmatriculare CT-10-GKE, ce se afla parcat pe str. Vârful cu Dor nr. 3 din municipiul Constanţa, inculpatul a pătruns în interiorul acestuia şi din bord a sustras un radio CD marca "JVC", precum şi o staţie emisie-recepţie, cauzând persoanei vătămate V. M. un prejudiciu în cuantum de 1.000 lei.

De asemenea, s-a reţinut că în aceeaşi noapte, prin spargerea geamului triunghiular al portierei stânga faţă al autoutilitarei marca "Mercedes Sprinter" cu numărul de înmatriculare CT-22-GOR ce se afla parcat pe aleea Pelicanului, nr. 8 din municipiul Constanţa şi prin coborârea geamului lateral al aceleaşi portiere, inculpatul a pătruns în interiorul autovehiculului de unde a sustras o staţie emisie-recepţie, cauzând persoanei vătămate G. S. un prejudiciu în cuantum de 600 lei.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii