Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

COMUNICAT DE PRESĂ 17.06.2015

ro

17 Jun, 2015 14:18 1610 Marime text
Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au solicitat Judecătoriei Constanţa, în data de 16.06.2015, luarea măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile faţă de inculpatul MIŞILARICU MIHAI, pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal,  prevăzută de art. 205 alin.1 şi 3 lit. b Cod penal cu aplic. art. 35 Cod penal, constând în aceea că i-a lipsit de libertate pe cei care locuiau la ferma pe care o deţine în localitatea Ceamurlia de Sus, județul Tulcea, acestora fiindu-le interzis să iasă din fermă, exceptând păscutul oilor, să efectueze cumpărături la magazinele din sat şi să stea de vorbă cu persoanele din zonă, iar dacă încălcau aceste reguli erau agresaţi verbal şi fizic de către inculpat.
Astfel, în noaptea de 29/30.03.2015, de la fermă au fugit având asupra lor numai hainele, numiții DV, VI, AI, GV și TV, renunţând la bani şi la documentele de identitate (reţinute de inculpat). De asemenea,  în noaptea de 15/16.05.2015 alte 4 persoane a căror identitate nu a fost stabilită au fugit de la fermă, dintre acestea, 2 persoane au fost găsite şi aduse înapoi de către inculpat care a plecat în căutarea lor imediat ce a fost anunţat.
Cauza penală a fost înaintată Judecătoriei Constanţa, spre competentă soluţionare.
Facem precizarea că desfăşurarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.     
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii