Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MĂRȚIȘORUL ECO ÎȚI ADUCE PRIMĂVARA MAI APROAPE

ro

24 Feb, 2015 09:31 1186 Marime text
Venirea primăverii este sărbătorită de ONG Mare Nostrum la Tomis Mall, prin evenimentul intitulat: „Mărţişorul Ecologic”.

Evenimentul, ajuns la a XI-a ediţie, se va desfăşura vineri, 27 februarie 2015, între orele 16:00-19:00, în zona Fastfood. Cei mai talentaţi elevi constănţeni îşi vor expune creaţiile în cadrul unei expoziţii cu vânzare. Anul acesta vor participa peste 20 de instituţii de învăţâmânt constănţene, care şi-au mobilizat elevii şi cadrele didactice să creeze mărţişoare prietenoase cu mediul. „Mărţişorul Ecologic” a fost menit să pună în valoare creativitatea elevilor, care pot realiza mărţişoare din diverse obiecte naturale şi reciclate, cu un impact negativ redus asupra mediului.

Şi anul acesta, se realizează, în paralel, expoziţii în unităţile de învăţământ partenere, din dorinţa de a oferi posibilitatea cât mai multor elevi, din oraşul Constanţa cât şi din judeţ, să îşi exprime creativitatea şi dragostea faţă de mediul înconjurător - un bun exemplu pentru toţi constănţenii! Expoziţiile din şcoli se vor desfăşura în perioada 23-27 februarie, urmând ca,  elevii şi cadrele didactice, transformaţi în adevaraţi artişti plastici, să trimită fotografii ale creaţiilor lor. Cele mai frumoase imagini vor fi publicate pe pagina de facebook ONG Mare Nostrum.

“Dorim să le reamintim constănțenilor faptul că își pot arăta respectul pentru mediu chiar și cu ocazia mărțișorului, prin alegerea unor produse alternative. Ce poate fi mai deosebit de mărțișor, decât să faci cadou, cuiva drag, un simbol al primăverii, creat din suflet de către un copil?”, a declarat Anca Gheorghe, Coordonator Eveniment.

Evenimentul, devenit tradiţie pentru organizaţia noastră, urmăreşte să pună în valoare capacitatea creativă a elevilor constănţeni şi să recunoască talentul şi originalitatea acestora, cu scopul promovării unei atitudini responsabile faţă de mediu, prin încurajarea adoptării unui comportament ecologist, cu ocazia oricărui eveniment din viaţa constănţenilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii