Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:31 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IULIANA TUDOR, AMBASADOR MARE NOSTRUM, vă prezintă - Concursul Video European - MARLISCO - pe tema deșeurilor marine

ro

24 Feb, 2014 12:44 1877 Marime text
Dragi prieteni ai mediului, pe 14 februarie s-a încheiat perioada înscrierilor la Concursul Video European Marlisco. Lansat pe 9 septembrie 2013, concursul face parte din proiectul MARLISCO (Deșeuri marine în mările Europei: conștientizare socială și co-responsabilitate), implementat de Mare Nostrum încă din luna iunie 2012 și care se va încheia în luna mai 2015.
 
Concursul a fost destinat tinerilor de 12 până la 18 ani, care au fost invitați să producă un film, de maximum 2 minute, în care să îşi exprime opinia, într-un mod cât mai creativ, despre problema deşeurilor marine. Ei pot deveni, astfel, agenţi ai schimbării în societate – nu numai pentru că reprezintă viitoarea generaţie de consumatori şi factori de decizie, dar şi pentru că ei sunt adesea elemente de inspiraţie şi influenţă în familia şi comunitatea lor. Filmul a reprezentat o provocare pentru tineri, dar în același timp și o modalitate din care să învețe cum să ajungă mai responsabili în ceea ce privește mediul înconjurător, dezvoltându-și gândirea critică şi cetăţenia activă.
 
Pentru a ajuta participanții la crearea filmelor, Mare Nostrum a creat un tutorial video, despre modul în care se realizează un film, pornind de la subiect, scenariu, cadre și montaj.
În cadrul concursului video s-au înscris 19 clipuri din Constanța, Bacău, Călărași, Ploiești, Mangalia, Adjud, Olt, Suceava și altele.
 
De menționat faptul este faptul că acest concurs s-a derulat în toate cele 14 țări europene partenere. La nivel naţional, participanţii vor concura cu alte persoane din aceeaşi ţară, astfel încât, fiecare țară va avea un film câștigător.
 
Jurizarea concursului va avea loc în perioada 20-28 februarie 2014. Din juriu fac parte Iuliana Tudor - Televiziunea Română, Ambasador Mare Nostrum, Claudia Lazăr și Marius Oprea, de la Vizzio PROART și Radu Mihnea, membru în Comitetul Director Mare Nostrum.
De asemenea, în perioada 21 februarie – 17 martie, clipurile pot fi votate și de către public pe pagina de YouTube – MARLISCO ROMANIA, unde prin acordarea de like-uri pot vota clipul preferat. După ce se va încheia perioada de votare, va avea loc și premierea națională, miercuri, 26 martie 2014, la Constanța
 
Câştigătorii premiului I vor primii cadou dispozitive E-book reader şi o excursie la Bremen, în Germania. Aici, în luna mai 2014, va avea loc un eveniment european, de nivel înalt, unde cele mai bune clipuri, din toate ţările implicate în proiect, vor fi montate într-un singur film, care va reuni vocile tinerilor europeni despre problema deșeurilor marine.
Această producție finală va fi promovată în mass media și în mediul online din toate țările partenere.
Viitorul arată bine în viziunea tinerilor care se implică în rezolvarea problemelor de mediu asemenea celor care au participat la Concursul Video European MARLISCO.
 
Despre IULIANA TUDOR, Ambasadorul MARE NOSTRUM:
 
Iuliana Tudor s-a născut în Băicoi, judetul Prahova. A urmat cursurile Liceului Liceului Pedagogic din Ploiești, Facultatea de Drept a Universitîții din București și, mai apoi, Facultatea de Pedagogie Muzicală din cadrul Universității Naționale de Muzică.            
            A debutat în 1999, la Televiziunea Română, unde a prezentat emisiunea "La telefon, muzica populară", apoi show-ul săptămânal de divertisment "O dată-n viață", difuzat de postul național în fiecare vineri seară.
 Iuliana Tudor spune (pe siteul www.tvr.ro) despre ea și despre viața ei că: „Nimic nu este imposibil!", ceea ce a determinat organizația MARE NOSTRUM, din Constanța, să o numească AMBASADOR pentru promovarea unei atitudini responsabile față de mediu și problemele lui. Implicarea ei în multe alte proiecte umanitare naționale a fost, deasemenea, un factor decisiv pentru noi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii