Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:18 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gigacalorie mai ieftină pentru constănţeni Scrisoare deschisă adresată primarului Radu Mazăre și Consiliului Local Municipal

ro

30 Sep, 2013 14:53 1797 Marime text
Tineretul Forţei Civice solicită primarului municipiului Constanţa, Radu Mazăre, și Consiliului Local Municipal să elaboreze și să includă pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local din data de 02.10.2013 un proiect de hotărâre care să prevadă subvenţionarea preţului gigacaloriei în municipiul Constanța.
Considerăm că numai prin adoptarea unei astfel de hotărâri, constănțenii vor putea face faţă cheltuielilor de încălzire pe timpul iernii, în condiţiile în care, în Constanța, se plătește cea mai scumpă gigacalorie din ţară.
Subliniem că municipiul Constanța este singurul oraş din România unde nu se aplică subvenţia generală a gigacaloriei, dar se acordă ajutoare de încălzire anumitor categorii, în general celor care reprezintă bazinul electoral al PSD.
Reamintim că, în anul 2011, primarul Radu Mazăre şi Consiliul Local au inventat un sistem de acordare a ajutoarelor pentru încălzire, în baza unor declaraţii făcute pe proprie răspundere de către locuitorii abonați la RADET. Acest sistem este ineficient şi haotic, deoarece acordarea acestui de tip de ajutor avantajează nu numai pe cei care au venituri reduse, ci şi pe cei care fentează legea, care au venituri la negru sau care muncesc în străinătate.
O familie care are copii în întreţinere, are credite la bancă pentru apartament şi maşină, nu îşi poate permite și nu are de ce să îi subvenţioneze lui Radu Mazăre alegătorii. Pentru cei care au nevoie de ajutor suplimentar din partea administrației locale, solicităm să se păstreze un sistem de acordare a ajutoarelor de încălzire, care să funcţioneze în paralel cu subvenţionarea gigacaloriei.
Primarul Oprescu, din Bucureşti, acordă subvenţie pentru gigacalorie, iar bucureştenii plătesc o factură de două ori mai mică decât în Constanţa. Cu ce sunt vinovaţi constănţenii că îl au primar pe Radu Mazăre?
Tineretul Forţei Civice solicită acordarea echitabilă a subvenţiilor pentru că ştim că bani există. Vă reamintim numai sumele imense alocate de-a lungul timpului din bugetul local, către televiziunea ”de partid”, pentru a cânta ode administraţiei locale. Cu banii aceştia proiectul propus de noi ar putea fi pus în practică.
Dacă nu se dorește stoparea acestui contract, există şi alte soluţii.
Ştim că Radu Mazăre are un talent deosebit în a face rost de bani, atunci când e nevoie, aşa cum a făcut când a impus o taxă de promovare patronilor din Mamaia.
Melodia penibilă plătită din aceşti bani nu este nici pe departe la fel de importantă, precum este factura la încălzire pentru constănţeni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii