Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:20 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunitatea portuara continua protestele in fata sediului Companiei Nationale „Administratia Porturilor Maritime” S.A. Constanta Constanța, 04 aprilie 2016

ro

05 Apr, 2016 16:11 1540 Marime text
Federația Națională a Sindicatelor Portuare - organizația sindicală reprezentativă la nivelul sectorului de activitate “Transporturi pe apă și servicii conexe. Transporturi aeriene și servicii conexe”, afiliată Blocului Național Sindical, impreuna cu Organizatia Patronala „Operatorul Portuar” Constanta, organizatie care reprezinta interesele celor mai importanti agenti economici ce isi desfasoara activitatea in Portul Constanta, membra a Federatiei Romane a Patronatelor din Domeniul Aero-Naval, cat si a Confederatiei Nationale a Patronatului Roman  – organizează o actiune de protest în data de miercuri,  06 aprilie 2016, între orele 09.00 – 11.00, în fata sediului Companiei Nationale”Administratia Porturilor Maritime” S.A. Constanța, situat in Incinta Port Constanta, zona Poarta 1, Cladirea „Gara Maritima”.

Comunitatea portuara readuce astfel in fata autoritatilor, revendicarile din ultimele 36 de luni ale agentilor economici, cat si ale lucratorilor portuari, nerezolvate in pofida numeroaselor demersuri efectuate si a solutiilor propuse.

Problemele cu efecte grave asupra activitatii agentilor economici, cat si asupra lucratorilor din Portul Constanta privesc: starea avansata de degradare a infrastructurii de transport naval, lipsa contractelor de inchiriere a infrastructurii de transport naval, nedemararea procedurii de subconcesiune a bunurilor proprietate publica a statului, tarifele majorate unilateral si nefundamentat, Master Planul Portului Constanta, deciziile administratiei portuare cu repercusiuni asupra angajatilor din Portul Constanta.

 Federația Națională a Sindicatelor Portuare si Organizatia Patronala „Operatorul Portuar” Constanta apreciaza ca exista grave deficiente in gestionarea Portului Constanta, cat si o lipsa totala de interes manifestata in ceea ce priveste dezvoltarea acestuia, astfel incat solicita acorda atentiei cuvenite acestui sector de activitate si continua protestele pana la momentul implementarii unor solutii concrete pentru intrarea in normalitate a activitatilor economice din Portul Constanta.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii